טיפים שאלות ותשובות על הדפסה עם דיו אכיל

טיפים ורעיונות להדפסה עם דיו אכיל על נייר אכיל(דף סוכר)

באיזה גודל מגיעה ההדפסה על דף הסוכר?בדרך כלל ההפסה מגיעה על דף סוכר שגודלו כגודל נייר הדפסה A4   כ-21X 29  ס"מ.יש לבחור תבנית אפיה שמידותיה קצת מעל מידות אלה.

הגדרות אופן ההדפסה במדפסת

הגדרות נייר-יש לבחור באחד ההגדרות של נייר עבה,כמו מעטפה למשל(envelope )

איכות הדפסה-לבחור באיכות  הדפסה טובה(פוטו).מבטיח איכות תמונה טובה.

הזנת נייר-לחות היא אחד מאויבי דף הסוכר האכיל.התנאים האופטימליים לעבודה עם נייר אכיל היא סביבה בעלת לחות נמוכה.במידה וקשה למדפסת למשוך את דף הנייר האכיל,יש להניחו על ערימת נייר רגיל(10-201 יחידות).

יש לאחסן את הנייר האכיל במקום יבש ולא חם מדי(לעולם לא במקרר).הנייר הופך להיות רך כאשר הוא מאוחסן בתנאי חום,וכך גם יהיה למדפסת קשה למשוך אותו כאשר הוא רך.

לאחר שהמדפסת סיימה את ההדפסה,יש להמתין 3-4 דקות לייבוש מלא של הדיו,ורק אז,אם רוצים,להסיר את השקף מדף הסוכר.

המדפסת אינה מושכת היטב את הנייר-תופעה מוכרת העלולה לקרות לאחר הדפסת מספר רב של דפים

כאשר מצטבר סוכר על גומיות גריפת הנייר של המדפסת.

פיתרון:קח\קחי נייר עבה(בריסטול או חוצץ בגודל A4 ),יש למרוח מעט אלכוהול על קצהו הקדמי,להכניס אל המדפסת,ולשלוח הדפסה תוך אחיזה חזקה בבריסטול(לא לתת לו להיכנס אל המדפסת),הגומיות יסתובבו על הבריסטול המרוח באלכוהול וכך למעשה תתבצע עליהם פעולת ניקוי.

איך מפרידים את בצק הסוכר מהשקף(ניר אפיה)?אם נתקלים במקרה כזה כאשר השקף מסרב להיפרד מדף הסוכר(זוהי בפירוש תוצאה של לחות גבוהה)-אין להשתמש בשום כלי עזר(כמו סכין למשל).

יש להכניס את הדף המודפס אל המקפיא למשך 20-30 שניות ומיד להפריד.

ישנם גם כאלה המכניסים את הנייר עם השקף לתוך תנור שחומם קלות(לא לבשל,טמפרטורה נמוכה) למשך כ-10 דקות ואז להפריד.

איך מניחים את דף הסוכר עם התמונה עליו על העוגה?ניתן להניח את התמונה על העוגה אחרי שציפינו אותה בקרם כלשהו כמו פודינג או ציפוי שוקולד שהספיקו להתקרר.אין להניח את התמונה על קצפת-זיכרו הנייר האכיל מכיל הרבה סוכר ולחות תפגע בהדפסה או בתמונה.

ניתן למרוח שכבה דקה של ציפוי שוקולד בחלק התחתון של התמונה כך שלמעשה יאטום השוקולד את החלק התחתון של התמונה ואז ניתן להניח את התמונה על קצפת.

תמיד יש ליישר עם ידיים יבשות את נייר הסוכר על העוגה ולמנוע כיסי אויר תחתיו.הלחות שעל העוגה תדאג לייצב את דף הסוכר במקומו.מרגע זה לא ניתן להזיז את התמונה. בכל אופן אנו ממליצים מאוד לכל אחד עם החומרים הספציפיים שבחר עבור העוגה לתרגל מראש את כל השלבים,במיוחד לכאלה האופים בכמות גדולה כדי שלא יהיו הפתחות ביום החגיגה.

האם אפשר להניח את התמונה על עוגה יבשה?כן,ניתן לעשות זאת,יש לרסס מעט מים על פני העוגה(לא יותר מדי,לחות?זוכרים?)ולהדק קלות עם הידיים.יקח לתמונה 2-4 שעות להיות מונחת כראוי על העוגה.

האם מותר לאחסן את העוגה עם התמונה עליה בתוך המקרר?

בשום אופן לא.מקרר מכיל לחות רבה והלחות עלולה להרטיב את התמונה עד כדי פגיעה בה.יש להניח את התמונה\הגרפיקה שהודפסה על העוגה כשעתיים טרם מועד ההגשה,ולשמור את העוגה מחוץ למקרר. ניתן לקשט עם קצפת סביב התמונה\דובדבנים(ללא חרצנים)\תותים ועוד.

על איזה סוג של ציפויים מומלץ להניח את דף הסוכר עם התמונה עליו?

ניתן לצפות את העוגות בשכבה קלה של:ממרח נוטלה חום או בהיר,ממרח שוקולד השחר,פודינג וניל או שוקולד,קרם מרציפן,קצפת חלבית או פרווה(לאחר שדאגנו לצפות את תחתית התמונה בשוקולד למשל)

קרם גנאש(שוקולד מומס עם שמנת מתוקה רגע לפני רתיחה) ועוד....

לקבלת תוצאה טובה יש לדאוג שהמשטח העליון של העוגה יהיה אחיד וישר.איך?יש לאפות את העוגה על נייר אפיה.בגמר האפיה יש להפוך את העוגה.

עוגה קפואה-האם ניתן לאחסן עוגה קפואה במקפיא-לא מומלץ.במקרה של הפשרה התמונה תינזק